Słodkie to coś, czego w tej ciąży mi absolutnie nie brakuje. Nie chcę pączków, słodkiej herbaty, ale dobrze zestawiony owoc z babeczką to ideał! Przepis na babeczki z borówkami z dodatkiem cynamonu przyszedł i zagościł w kuchni. Babeczki są pyszne, nie za słodkie, borówka wyczuwalna… Idealne do towarzystwa na zimowy wieczór.
LISTA ZAKUPÓW:
1 SZKL. MĄKI
1/4 SZKL. OLEJU
1 SZKL. MLEKA
CUKIER WANILIOWY
2 JAJA
2 ŁYŻECZKI CYNAMONU
SZCZYPTA SOLI
Ubijamy pianę z jaj, oleju i mleka. W osobnej misce mieszamy mąkę z cukrami, proszkiem, cukrem i cynamonem – mieszankę miksujemy razem z pianą na wysokich obrotach do uzyskania jednolitej masy.
Formy do babeczek wypełniamy do 3/4 wysokości, wrzucamy kilka borówek i wstawiamy do piekarnika – 180 stopni Celsjusza i 20 minut.
Osobiście polecam silikonowe foremki z których łatwo wyjąć babeczki.
Smacznego!!!
(Visited 213 times, 1 visits today)