Kipi kasza kipi groch, a mielone zawsze są dobre. Dzisiaj pokażę Ci jak w prosty i szybki sposób zmienić coś w tradycyjnym mielonym tak, by był smaczny i zjadliwy nie tylko dla Ciebie, ale i dziecka. Grażyno, szykuj mielone!
LISTA ZAKUPÓW:
30 DAG MIĘSA MIELONEGO (NAJLEPIEJ Z ŁOPATKI)
100 G KASZY BULGUR
ŁYŻECZKA SUSZONYCH POMIDORÓW, SOLI, PIEPRZU, ZIÓŁ PROWANSALSKICH, PAPRYKI SŁODKIEJ, SUSZONEGO CZOSNKU
JAJKO
6 ŁYŻEK KASZY MANNY
BUŁKA TARTA
SMALEC/OLEJ
Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i poczekaj aż wystygnie, abyś dłoni swych delikatnych nie poparzyła.
Do większego garnka włóż mięso mielone, przyprawy, kaszę mannę, wystudzoną kaszę bulgur i jajko.
Wszystko mieszasz jak przy tradycyjnym mielonym, w rękawiczkach lub bez, tipsami lub ogryzkami jak tam Ci się podoba.
Kiedy już wygnieciesz i wyklepiesz mieszankę, uformuj kotlety i smaż na złoty kolor. Ja osobiście mielone smażę wyłącznie na smalcu.
(Visited 190 times, 1 visits today)