LYSAMOWI.PL
Odkąd bawimy się w “zgadnij co to” (zawiązywanie oczu do jedzenia), wszystko trafia do kubków smakowych. Dzisiaj…orientalnie, warzywnie i rybnie.

Skład:

  • 10 dag żółtej fasoli
  • połowa kalafiora
  • 3 duże rzodkiewki
  • 2 młode cebule
  • duża marchew
  • połowa brokuła
  • 2 pomidory
  • łyżka sezamu czarnego
  • łyżka sezamu białego
  • łyżka słonecznika
  • łyżka pestek z dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • połowa cukinii
  • łyżeczka czarnego pieprzu
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka soli morskiej
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka kurkumy
  • łyżka imbiru
  • łyżka mleka kokosowego
  • daktyle x6
  • łyżka oleju kokosowego
  • por
  • garść kaszy jaglanej

Lista długa jak papier…
Wszystko kroimy na drobno, zasypujemy ziarnami. Dolewamy szklankę rosołu/wody, dorzucamy olej kokosowy, posypujemy kaszą i przykrywamy na 20 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe, daktyle i por – tego cwaniaka okradamy z trzech liści i rozrywamy je wzdłuż. Przykrywamy i zostawiamy na 40 minut. Ogień? Wolny.
W związku z tym, że parowar nam szlag trafił, wsadziliśmy ją bezczelnie do mikrofalówki na całe 4 minuty. Ta dam! Tak, wiem, że teraz będziemy świecić w nocy :P.
Makaron? Jaki chcecie :P.
Smacznego!
(Visited 43 times, 1 visits today)

O MNIE


Łysa - dlaczego tak? Bo szkolnie, bez maski, lansu, sztucznych tworów. To moja ksywa ze szkoły, kiedy jeszcze świat nie był popsuty dorosłymi.

Łysa ma siłę, jest kreatywna, wierzy w ludzi, szydełkuje i beztrosko buja się na trzepaku. Nosi w chuście dzieci swoje i napotkane, pożera parówki i nie boi się wyzwań.

error: Treść zabezpieczona!