LYSAMOWI.PL

MIELONE Z KASZĄ BULGUR.

Kipi kasza kipi groch, a mielone zawsze są dobre. Dzisiaj pokażę Ci jak w prosty i szybki sposób zmienić coś w tradycyjnym mielonym tak, by był smaczny i zjadliwy nie tylko dla Ciebie, ale i dziecka. Grażyno, szykuj mielone!

MIELONE Z KASZĄ BULGUR

LISTA ZAKUPÓW:

30 DAG MIĘSA MIELONEGO (NAJLEPIEJ Z ŁOPATKI)
100 G KASZY BULGUR
ŁYŻECZKA SUSZONYCH POMIDORÓW, SOLI, PIEPRZU, ZIÓŁ PROWANSALSKICH, PAPRYKI SŁODKIEJ, SUSZONEGO CZOSNKU
JAJKO
6 ŁYŻEK KASZY MANNY
BUŁKA TARTA
SMALEC/OLEJ
 
MIELONE Z KASZĄ BULGUR
 
Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i poczekaj aż wystygnie, abyś dłoni swych delikatnych nie poparzyła.
 
Do większego garnka włóż mięso mielone, przyprawy, kaszę mannę, wystudzoną kaszę bulgur i jajko.
Wszystko mieszasz jak przy tradycyjnym mielonym, w rękawiczkach lub bez, tipsami lub ogryzkami jak tam Ci się podoba.
 
 
Kiedy już wygnieciesz i wyklepiesz mieszankę, uformuj kotlety i smaż na złoty kolor. Ja osobiście mielone smażę wyłącznie na smalcu.
 
 

 

ŁYSA

Łysa - dlaczego tak? Bo szkolnie, bez maski, lansu, sztucznych tworów. To moja ksywa ze szkoły, kiedy jeszcze świat nie był popsuty dorosłymi.Łysa ma siłę, jest kreatywna, wierzy w ludzi, szydełkuje i beztrosko buja się na trzepaku. Nosi w chuście dzieci swoje i napotkane, pożera parówki i nie boi się wyzwań.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Pinterest

(Visited 197 times, 1 visits today)

O MNIE


Łysa - dlaczego tak? Bo szkolnie, bez maski, lansu, sztucznych tworów. To moja ksywa ze szkoły, kiedy jeszcze świat nie był popsuty dorosłymi.

Łysa ma siłę, jest kreatywna, wierzy w ludzi, szydełkuje i beztrosko buja się na trzepaku. Nosi w chuście dzieci swoje i napotkane, pożera parówki i nie boi się wyzwań.

error: Treść zabezpieczona!